Historie

m

Året vi blev grundlagt – 1915

Farmacia Centrale, ophavet til den nuværende FarmaMondo-koncern, blev grundlagt som et privat fællesapotek midt i den schweiziske grænseby Chiasso. Bernasconi-familien drev apoteket og opfyldte de lokale behov hos de få tusinde lokale beboere.

1915 – 1970 Opfyldelse af patientbehov på tværs af grænser

Det schweiziske lægemiddelmarked har udviklet sig i løbet af det 20. århundrede til at blive et af de mest avancerede globalt, og følgelig kom grænseoverskridende efterspørgsel efter schweiziske behandlinger fra nærtliggende italienske patienter og læger. Farmacia Centrale udviklede en grænseoverskridende forretning, der imødekom uopfyldte behov fra Italien og andre nærliggende lande.

m

1975

Hr. Bernasconi, 3. generation af Bernasconi-familien og ung farmaceut uddannet i Zurich, overtager ledelsen af Farmacia Centrale.

1982 FarmaMondo fødes

Hr. Bernasconi beslutter at udvide eksportaktiviteten og etablerer et schweizisk holdingselskab – FarmaMondo SA ser dagens lys. Hr. Bernasconi vælger et mærkenavn, der afspejler hans vision om at få adgang til lægemidler op på internationalt plan. Farmacia Centrale forbliver et datterselskab under FarmaMondo SA, der udelukkende fokuserer på lokalsamfundet.

m

80’erne; den internationale udvikling af FarmaMondo

Med introduktionen af internettet vinder FarmaMondo bred anerkendelse som et stort varemærke, der giver adgang til schweizisk medicin. Gennem en simpel og enkelt webside der tilbyder adgang til medicin, bliver FarmaMondo samarbejdspartner for mange sundhedsudbydere i Europa og Asien.

90'erne; kapaciteter og regler

70 år efter etableringen har FarmaMondo vist, at vi kan bestå tiden tand ved altid at arbejde på den bæredygtige og ansvarlige måde, som er en del af den schweiziske forretnings-DNA. I takt med at de medicinske behov og de relevante bestemmelser udviklede sig, gjorde FarmaMondo det også, og blev til en solid lægemiddelservicevirksomhed med et klart fokus på levering af licensfri medicin.

m

2008; første program med styret adgang ind på det schweiziske marked

FarmaMondo blev for første gang partner med en innovatør, der søgte at etablere et program med styret adgang for at imødekomme uopfyldte behov hos schweiziske patienter.

2012; Ledelsesskift

FarmaMondo SA og Farmacia Centrale er ikke længere en familieejet virksomhed, en ny ledelse bliver en del af selskabet ledet af en gruppe investorer og erfarne lægemiddelentreprenører. En ny æra starter for FarmaMondo.

m

2013; Blive global

FarmaMondo udvider ind i LATAM, der leverer licensfri medicin. Det første internationale datterselskab under FarmaMondo oprettes i Brasilien. Det første program med styret adgang med globalt omfang tildeles.

2014; Banebrydning i CIS-regionen

FarmaMondo udvider ind i CIS og bliver pioner inden for licensfri medicin i Rusland. FarmaMondo etablerer et andet internationalt datterselskab under FarmaMondo i Rusland, der dækker hele CIS

m

2017; Geografisk ekspansion ind i de nordiske lande

FarmaMondo udvider til de nordiske lande ved at oprette et datterselskab i Danmark, der dækker de 5 nordiske lande.

FØLG OS PÅ